Gott Nytt kammarmusikår!

Musikvänner!

Det har blivit 2019 och ett nytt år med härliga musikupplevelser. Vi har satt ihop ett fint och varierat program som vi hoppas skall uppmuntra alla till att komma och lyssna.

Hösten 2018 bildades Kammarmusik i Väst där vi i Collegium Musicum är en del av gruppen. De andra medlemmarna är kammarmusikföreningar från Borås, Trollhättan, Vänersborg, Göteborg, Lerum och Lidköping. Kultur i Väst har varit motorn till det hela och vi ska samarbeta i ett projekt som lite Göteborgs- lustigt döpts till Musik så in i Norden. Vi skall varje termin i två år bjuda på musiker och musik från våra nordiska grannländer. Spännande tycker vi och startar hösten 2019 med en blåsarkvintett från Danmark. Carion heter gruppen och är preliminärbokade till slutet av november.

Men till dess så har vi våren och sommaren. Vi har ett samarbete med Föreningen Norden och Konstföreningen för att på så sätt kunna få många konsertbesökare. En härlig blandning av opera, cello med slagverk, konst och musik med Frida Kahlo och så lite barock på Gustafsberg.

För dig som inte medlem i Collegium Musicum så hoppas jag att du blir intresserad och kommer me´! Ett gott stöd för att vi ska kunna fortsätta. För dig som är medlem så tackar jag så mycket och hälsar er alla varmt välkomna till vårens och sommarens program.

Vi ses!

Majsan Ågren

Ordförande